25 Şubat 2008 Pazartesi

iyiki doğdum bennnnnnnnnnnn


canlarım şekerlerim,
geçen salı günü doğum günümdü.bende alelacele bu pastayı yaptım.eşimbir yandan '' alırdık bir pasta yine iş çıkardın kendine'' şeklinde mızıldanıyor. çocuklar diğer yandan bizde hamur hamur yapıcaz iye ağlaşıyor. ben hepsini kulak arkası ederek koşturuyorum. bir yandanda aman daha fazla söylenmeden bitireyim diye panik yapıyorum.
sonuç: pasta bu.......
zaiyat : mutfağın yarısı
böyle telaşla yapılan işten hayır çıkarmı _çıkmadı
hatun beceriksiz, sakar üstüne telaşlı da olunca pasta bitti ama kırıkları temizlemek gecenin geç saatlerine kaldı.
soru:bunları niye yazdım?
cevap: size fikir versin eğer herzaman aynı olan bol eğlenceli, süpriz misafirli, hediyeli falan doğumgünlerinden sıkıldıysanız alın size alternatif kutlama. bu güne kadar yaşadığınız günlerin kıymetini bilmek için süper fırsat
neyse canlarım verelim mi tarifimizi
duyamadım
eveeeeeeeeet geliyor tarif.
MALZEMELER
4 yumurta
4 fincan şeker
5 fincan un
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvıyağ
bir çay kaşığı karbonat.
KREMASI
cremole ve süt
bitter çikolata
ŞEKER HAMURU
1/4 cup su
yarım çorba kaşığı jelatin
1/4 cup mısır şurubu
1 tatlı kaşığı glikoz
1 çay kaşığı margarin
YAPILIŞIyumurtların aklarını ve sarısını ayırıyoruz. akları kar haline gelinceye kadar çırpıyoruz.diğer kapta yumurta sarılarıyla sırasıyla şeker, yoğurt,yağ ve karbonatla birlikte elenmiş unu çırpıyoruz.akları iki defada yavaşça karıştırarak söndürmeden bu karışıma ekliyoruz.180 derecede pişiriyoruz.fazla kızarmış olan kenarlar varsa çıkarıp kekimizi enine 3 eşit parçaya kesiyoruz.her katı hafif ıslatıp arasına bolca krema sürüyoruz.kekin etrafınıda hafifçe kremayla sıvayıp 1 saat kadar dinlendiriyoruz.jelatinimizi yarım cup suda benmari usulü iyice ısıtarak eritiyoruz asla kaynatmıyoruz.içine mısır şurubunu ve gliserini ekleyerek onlarıda ısıtıyoruz derin bir kap içine elenmiş pudra şekerinin bir kısmını alıp ortasını açıyoruz.jelatin, glikoz ve gliserin ekleyip yoğuruyoruz. sert kıvamlı bir hamur olması lazım. şeker hamurumuzun açıp pastamızı kaplıyoruz. kalan şeker hamurlarımızı renklendirerek çiçeklerimizi kalıpla kesiyoruz. sarı ve mavi gıda boyalarını karştırarak elde ettiğimiz yeşil şeker hamurumuzu sarmısak ezzeceğimizin içine alarak sıkıyoruz ve pastamızı süslüyoruz.
NOT. Sarmısak ezeceğini bu iş için almıştım. hiç sarmısakla temas etmedi
.AFİYET OLSUN.
pastacafe nin düzenlediği etkinliğin adı pastakolik miş. çok hoşuma gitti. bu pastayı ona gönderelim.
NOT NOT NOT
ARKADAŞLARIM EŞİM SAĞOLSUN BİLGİSAYARA FORMAT ATTI. NE OLDUYSA BLOGER A GİREMİYORUM . YORUMLARIMI ONAYLAYAMIYORUM. VE SİZE YORUM YAZAMIYORUM.
BÜTÜN SİTELERE ÇOK RAHAT GİRİYORUM. YAZILARINIZI OKUYORUM HATTA SİZLERE YORUM YAZIYORUM AMA GÖNDEREMİYORUM.
C- BOX U OLAN ARKADAŞLARA MESAJ BIRAKIYORUM. DİĞERLERİ KUSURA BAKMASIN
NOLUR. BU YAZIYIDA OKULDAN YAZIYORUM ÖĞLEN EVE GİTMEDİM İŞGAL ETTİM OKULUN PC SİNİ .....
BU SORUNUN ÇÖZÜMÜ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN VARSA LÜTFEN YARDIMCI OLSUN.












19 Şubat 2008 Salı

TENCEREM DOLU BÖREK GELDE BERABER YİYEK



Canlarım şekerlerim:
siz olmasanız ben kime giderim
köylerde kalmışım virane
yemek tarifleri bahane

işte böyle anladığınız üzre sanatla ruhumu doldurdum. sizlere koştum. biliyorsunuz bütün şaheserler acılardan doğar.benimde kızım hasta üzüntüden sanatçı ruhum bedenimi yırtıp arsız dansözler gibi kendini ortalığa saldı. şu anda ona çok ihtiyacım vardı ya.!!!!!!!!!!!!

şekerlerim kızım ateşlendi gece nöbetteydik. şimdi antibiyotiğin etkisiyle biraz daha iyi
bende kendimi attım pc nin başına.
geçenlerde biraz yufkam vardı napim napim diye bütün tepsilerim, borcamlarımı, fırın kaplarımı çıkartım elimde mezuro ölçtüm biçtim.ıh ıhhhhh hiçbirine uyduramadım (tamam itiraf ediyorum ölçmedim cimriliğim tuttu iki yufka için fırın yakmayayım dedim. tutar böyle arada bir türk kadınıyız sonuçta)

sanatçı kişilikle bağdaşmadı cimrilik
bir öyle bir böyle kararsızız şimdilik
siz yapın bu güzel tencere böreğini
isterseniz olur çok güzel bir hediyelik

evet canlarım önce nobele aday şiirlerle ruhumuzu doyurduk.sıra geldi karnımıza verelim
böreğimizin tarifini midemizi şenlendirelim.

PDÇS 15 etkinliğinin evsahibi gül arkadaşımızmış bu tarifimi ona gönderiyorum ve kolaylıklar diliyorum.

NOT : bu böreği eşim çok beğeniyor. bilenler bilir benim kocam çok seçicidir öyle hemen beğenmez.
gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz yani.

TENCERE BÖREĞİ

MALZEMELER
2- 2,5 yufka
100 gr. margarin
1 yumurta
yarım bardak süt
peynir
maydanoz

YAPILIŞI
yufkamızın birini tavamızdan biraz büyük yuvarlak şekilde kesiyoruz.bir parçada tavamızın büyüklüğünde kesiyoruz bunlar böreğimizin alt ve üst kısımları olacak. geri kalan yufkalarımızı
elimizle ufak parçalara ayırıyoruz. derince bir kapta yumurta yağ ve sütümüzü çırpırak harcımızı oluşturuyoruz.
parçaladığız yufkaları harcın içine atıp karıştırıyoruz.
kestiğimiz yufkalardan büyük olanı yağlanmış teflon tavamıza seriyoruz içine harçla ıslatılmış yufkaları yayıyoruz peynirli ve maydanozlu karışımı tam ortaya yayıp diğer harçlı yufkaları yayıyoruz.en üste kestiğimiz küçük parçayı koyup büyük parçanın kenarlarını içe katlıyoruz.
orta ateşte sürekli çevirerek künefe gibi pişiriyoruz. alt pişnce bir kapak yardımıyla tersini çeviriyoruz. bu esnada elimize çok dikkat edelim.yanmayalım.
malzemeler tahminidir tavanızın büyüklüğüne göre ayarlarsınız. çok kalın olmazsa daha iyi pişer.
siz ustalar benden iyi ayarlarsınız. şimdiden ellerinize sağlık vede................

AFİYET OLSUNNNNNNNN
TOPPAK TOPPPAK ET OLSUN.

(Ben tatilde aldığım 2 kiloyu veremiyorum hatta üstüne ekleme durumum bile var.
onun etkisiyle bu sözleri söyledim dikkate almayınızzzzz)

13 Şubat 2008 Çarşamba

tembel sevgililere pasta


canlarım sevgililer gününüz kutlu olsun.
aslında ben bu günü çok önemsemiyorum. biraz dayatma, özenti bir günmüş gibi geliyor ama bu kadar çok insan kutladığına göre vardır bir hikmeti.
malum ben biraz tersimdir hani şu doğum hikayesi.
bu pasta tam bir tembel veya aceleci işi sevgilisine pasta yapmak isteyipte
son dakikaya bırakanlar için ideal.
hadi kıyısından bulaşayım bari bu pasta geçenlerde doğum günü olan benim sevgilime, biricik hayat arkadaşıma gelsin. doğumgününde yapamadık pastayı bu güne kısmetmiş.
bide serapcığıma gelsin. o nedenini biliyor. (istek şarkı gibi oldu)
canlar okula geç kalıyorum hemen tarif verip kaçim.
bu pastayı yapmaya niyetlenirseniz önce markete gidin. çünki herşey hazır.dedik ya tembel işi

MALZEMELER
1 adet pastaban
1 paket kremşanti
dr. oötker dolgu kreması
20 gr. kadar bitter çikolata
süt
muz
YAPILIŞI
pastabanı meyve suyuyla nemlendirin. arasına üzerindeki tarife göre hazırladığınız dolgu kremasını ve muzları yayın. üzerine kremşati sürün . çikolatalarımızı benmari usulü eritip yağlı kağıda dökün ve kürdanla kalp şeklinde çizip biraz sertleşince çıkartın. pastayı süslerken südüğümüz kremşantiyi kaşığın tersiyle pastadan hafifçe kaldırın ve kalpleri yerleştirin

afiyet olsun.

not:fotoğraflar biraz kötü çıktı çeken beceriksiz olunca naparsınız. lulum şekerim tabiki makineyle çekiyorum. başka neyle çekecektim. açtırma ağzımı





şamtatlısı


canlarım sabah okula gitmeden yazıyı yazdım öyle arasında tarifi ekliyorum. Allahım ne kadar çalışkanım, ne kadar becerikliyim!(yılda bir gün tutar böyle) eşim bulunmaz benim!..(evet tembellikte)
ya siz sizi ne kadar kıskanıyorum bilseniz benim gibi bir arkadaşınız var
benimde benim gibi bir arkadaşım olsa napardım bilmiyorum.(kesin kendimi camdan atardım çok şükür ki birinci kattayım)
neyse benim çene düştü yine .
kocam kızıyor pc nin başına oturacağına kalkta yiyecek bişiler getir diye üzülerek (kendi adıma) düşen çene parçalarını topluyorum ve tarife geçiyorum.
çok kolay , az malzemeli, ve harika bir tatlı benim acil durumlarda kurtarıcım.
hele ailecek tutulduğumuz tatlı krizlerinin tek çözümü mutlaka deneyin.
MALZEMELER
5 cup irmik.( 250 ml. büyük bardaklar = cup )
2 cup şeker
2 cup yoğurt
1 paket k. tozU
ŞERBETİ
4 cup şeker
3,5 cup su
limon suyu
YAPILIŞI
Şeker ve suyu tencere alıp biraz kıvamlı bir şerbet hazırlıyoruz. limon suyunu ilave edip soğumaya bırakıyoruz.
geniş bir kapta irmik, şeker ve kabartma tozunu karıştırıyoruz. yoğurduda ilave edip iyice karıştırıyoruz. ilk başta yoğurt az gibi gelebilir ama iyice karıştırın. bu miktar yeterli.yağlanmış fırın tepsisine yayıp elimizi suyla ıslatarak üstünü düzeltelim.dilimleyelim . dililerin ortasına fındık fıstık vb. konulabilir.
180 derecede pişirip soğuk şerbeti dökelim. şerbet hafif ılıkta olabilir.
bu ölçüler büyük kare fırın tepsileri içindir. bir mahalleyi tatlıya doyurur.
siz kişi miktarına göre ölçüleri azaltabilirsiniz.
AFİYET OLSUN...............
Topak topak et olsuın.
bazı arkadaşlar böyle söyleyince kızıyor ama ben söylemesemde olacak zatennnnnnn.
bende oldu banane banane sizde de olsun.
tatile gittim 55.5 kg. döndüm 57.5 kg. nolcak bu memleketin hali...............

12 Şubat 2008 Salı

been geldiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim


Yokluğumda çektiğiniz acılara bir son vermek için burdayım.siz böyle üzülürken daha fazla dinlenmeye gönlüm razı gelmedi.
Sormayın canlarım tatilde bir yoruldum bir yoruldum. bir stres, yani bu kadar olur...
hanginizin ahı tuttu söyleyin bakim. o güzide arkadaşımıza sevgilerimi göndereyim.
canlarım benim tatilde böyle olur işte herkes dinlenir ben ah bir okul açılsada rutin hayatıma dönsem diye gün sayarım. eve dönüncede offfffffffff her gün her dakika aynı işler tatil başlasada monotonluktan kurtulsam diye gün sayarım.
huysuzum galiba biraz (eşim okumasında 11 yıllık kavga galibiyetim bu itirafla yerle bir olur.)
şu anda 32 yaşındayım (pek yakında 33 olucam. günler kaldı. ay yoksa 34 müydü
hay allah niye karıştırıyorum ki)
32 yaşında böyleysem, acaba 62, 63 ,64, 74,84,94, (öhööööööööööö dur artık bir yerde ) yaşlarımda nasıl olurum?
beni huzurevleride kabul etmez. acıyorum çocuklarıma hele gelinime hele gelinime canım benim bak şimdiden kanım ısındı.
huzurevi deyince aklıma yaşanmış bir olay geldi anlatayımda gülelim.
bizim öğretmen arkadaşlardan biri( sevim hanım diyelim) 2 oğlu var.
öğretmenler odasında arkadaşlar takılıyorlar.
----sevim hanım bi kızın da olsunda yaşlanınca sana bakar.,
sevim hanım eşi kemal beyle birlikte yazın trabzonu gezmiştir. ve yeşillikler içindeki trabzon huzurevine bayılmıştır.
hiç düşünmeden cevap verir.
----aman çocuklar ne bakacak ay.. trabzon genelevi çok güzel alırım kemali giderim orada günümü gün ederim.
kadınlı erkekli yaklaşık 20 kişinin olduğu öğretmenler odası buz keser . herkes şaşkın bir şekilde bakakalır.
aralarından biri :
ne söylüyorsun sevim hanım deyince. sevim hanım yaptığı hatayı anlar ve düzeltir. arkasından gelsin kahkahalar.
neyse canlarım zamanım yok. yukardaki şamtatlısının tarifini en yakın zamanda veriyorum.
baayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy