20 Mart 2008 Perşembe



şekerler bu aralar sizi biraz ihmal ettim. özür diliyorum ve nedenini açıklıyorum. haftasonu iskenderundaydım eeee hafta içi diyeceksiniz. alttaki yazıyı okuyun anlarsınız...
bu yazıyı mutfaktamuallim olarak yayınlamıştım. aynı durum şu andada geçerli olduğu için ve ben iflah olmaz bir tembel olduğum için ordan yayınlıyorum.
Canlarım eve annemle döndüm.annem tam bir dişi gestapo. (allahım annem umarım bu yazıyı okumaz.) ( allahım tekrar ben umarım bu yazıyı teyzoşum okuyupta anneme söylemez.)
(allahım bidaha ben bir duam daha var ve bu en önemlisi: onu birazcık ama çok azıcık ihmal ediyorum diye blog dünyasına gıcık olan kocam umarım bu yazıyı okuyupta bire bin katarak anneme anlatmaz.çünki beni anneme şikayet etmek onun en zevk aldığı şey.)
İnsan annesinden neden korkar: buyurun size haftanın polemiği Hıncalım. Haşmetim.ve olmzsa olmazım. Ermanım Toroğlum meydan sizin buyurun. Siz orda tartışırken ben kendi sebeplerimi sıralayayım.

Madde 1.kızım genemi çamaşır suyu bak astım oldun hala akıllanmıyorsun. Bak kaynanana hep bu astım ilaçları kemik erimesi yaptı. Bu kimyasalları bırak artık……75 dakika.

Madde 2. şu fasulyeyi istediniz yaptım. Hiç yemediniz.çocuk gibi istiyorsunuz hepsini ben yiyorum bak bu doğal bahçede yetiştirdim. şu erikler en güçlü anti oksidanmış biraz daha ye bakim. aldığınız zehirleri atarsınız. …..( tam 45 dakika)

Madde3. kızım üstüne bir şeyler giy hava soğuk. Altında atlet varmı bakim.incecik geziyorsun. Sen fark etmezsin ama üşürsün kızım.( 33 yaşımdayım ve hala üşüdüğümü fark etmiyorum!!!!!!!!) ………….20 dakika.

Madde4. kızım silme şu evi artık hergün ev mi silinir. Gereksiz yere yoruyorsun kendini ondan sonra gerekli işleri yapacak halin kalmıyor. Ölü gibi yatıyorsun……60 dakika

Made 5yinemi hamur işi yiyorsunuz zararlı yavrum onları yapmayın artık hem masraflı hem zararlı siz daha kendinizi zararlı şeylerden koruyamıyorsunuz. Bide anne olacaksınız……15 dakika.

Madde 6 daha bilgisayarın başındamısın kapat artık göz kuruluğu yapıyor. Hemde radyasyon alıyorsun televizyon. Telefon hepsi zararlı……25 dakika

Madde7 aaaaaaaaaaa saat kaç olmuş( saat 10) yatıp dinlenmeniz lazım bütün gün yoruluyorsunuz hasta olursunuz valla yorgunluktan… bu fazla uzun sürmüyor çünki biz hemen yatıyoruz.

Daha bunun gibi çokkkk madde var arkadaşlar ama ben yazamicam. Çünki vaktim yok.annem
Biraz uzandı kalkmadan bitirmem lazım(bakınız. Madde 6)

Canım annem benim bizede iyilik yaramaz .aslada yaramicak hep annemizden şikayet edeceğiz ama aynı uyarıları bizde çocuklarımıza yapacağız.
neyse şekerler kurabiyelerimizin tarifini verelim mi bu tarifimi PDÇS 19 etkinliğinin evsahibi olan yeliz arkadaşımıza gönderiyorum ve kendisine kolaylıklar diliyorum.
RENKLİ KURABİYELER
MALZEMELER
- 125 gr. Margarin,
- 1 çay bardağı nişasta ,
- 1 küçük yumurta
- 1 su bardağı un
- Vanilya
- 1 silme tatlı kaşığı kabatma tozu

Malzemeler bir kapta yoğurulur.kulak memesi kıvamını buluncaya kadar nişasta ve un ilave edilir. Hamur 15 dakika dolapta dinlendirilir . hamur 3 parçaya ayrılarak renklendirir. 0,5 cm.inceliğinde açılarak kalpli kalıplarla kesilir. Artan hamurlar ise birleştirilerek ebruli kurabiyeler oluşturulur.
not,. bu yazı bundan yaklaşık bir yıl önce yazılıp yayınlanmıştı. şimdi okuyunca bana bir temizlik maddesi reklamını hatırlattı hani çamaşır 35 dak. yer silme 20 dak. falan diyor ya .işte o reklamı.
yazar şunu önemle belirtirki bu yazı o reklam çıkmadan çok önce yayınlanmıştı. yani onlar benden esinlenmiş. bu da böyle biline..

13 yorum:

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

ayy çok güldürdün beni canım ya ama sana bi sır vereyimmi bende annemden çok korkarım laf aramızda:))
ama annelerimizi allah başımızdan eksik etmesin...çok öpüyorum tatlım

Bizim Evin Mutfağı-Aysel dedi ki...

TÜLİNCİĞİM NE GÜZEL ANLATIYORSUN... SENİ TV'YE TRANSFER EDELİM EMİNİM ÇOK TUTULURSUN :)))

BANNERIN HAYIRLI OLSUN GÜLE GÜLE KULLAN... KURABİYELER RENGARENK PEK GÜZELLER...

SICACIK SEVGİLER...

SOFRAOZLEMİ dedi ki...

maddeeri gülerek ve doğru bularak okudum .aynılarını banada annem der ve bende oğluma diyeceğim gibi geliyor:)
canım kurabiyeler çok cici olmuş ellerine sağlık.
sevgiler.

Adsız dedi ki...

Merhaba
yazınızı keyifle okudum ve çok güldüm...
Ziyaretime gelmişsiniz teşekkürler.
Bu arada sorunuzun cevabı: Sayfayı hazır template olarak satın aldım...

Sevgiler...

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Tembel tembel oy tembel:))) heheheh

Yoksa leyyadan kıskanıp ebru çalışmalırını kurabiyelerde mi denmek istedin:P:P

Feyza Fidan dedi ki...

Şekerimmm, dünya güzelimmmm :)))
Kıss anacığının arkasından ne atıp tutuyon sıkıysa yüzüne diii hihihiihihihihih..Ay valla çok eğlendim yazını okurken :))) Öpüyorum anneciğinin ellerinden..Bir ara aaaana bunlar annemin replikleri didim valla..Hele atlet giy kısmı hergün tekrar eder, ne o bıkar söylemekten ne de ben bıkarım dinlemekten :))))
Ellerine sağlık canım örtmenim benim, öpüyorum o güzel yanaklarından...

NiNo dedi ki...

canim benim ellerine saglik seninde elde olanlarla birsey ler yapmak daha zevkli hem deme :)

NİLÜFER dedi ki...

yazını blogcuda okumuştum çok gülmüştüm şimdi de öyle Allah annelerimizi başımızdan eksik etmesin acaba bizde mi öyle olacağız diye düşünüyorum:))

LeYYa dedi ki...

bu yazıyı daha evvel blogcuda da okumuş çok hoşlanmıştım,yine okudum güzelliğinden bişeycik kaybetmemiş ))arada tekrar iyidir.kurabiyelerde cici bici olmuşlar eline sağlık

Nilay Cinisli dedi ki...

Şekerim tam şeker gibisin wallaa :)))
Keyifle bir solukta okudum yazını..Kendimden de birşeyler buldum ama detayları boşver :))Güzel yorumların ve desteğin için çokkkk teşekkür ederiz..Öpüyorum güzel yanaklarından..Kucak dolusu sevgilerr

inci dedi ki...

şekerim benim,yine döktürmüşsün bakıyorum...anneciğini şikayet mi ediyorsun yoksa?hııı kızarım bak...ne diyorsa yap hemen:)öptüm seni kocaman....kurbişlerini alıyorum sakın arama:)

uygarimizlahayat dedi ki...

Anne olmak böyle birşey olsa gerek, allah onları başımızdan eksik etmesin...Şekercim nispet yapmak için koymuyorum gezi resimlerini yaa:((( paylaşmak istiyorum canımcım, ellerine sağlık bu arada kurabiyeler için...

ebruakin dedi ki...

Selam Tülin'cim,
Ne kadar tanıdık geldi yazdıkların bir bilsen. :)
Allah eksikliklerini de vermesin tabii.
Kurabiyeler nefis görünüyor. Ellerine sağlık.

Canım bir de siteni açıp minimize ettiğinde altta "seksergibi" yazıyor.
Profil sayfanda nereye böyle yazdığına bakar mısın lütfen.

Öpüyorum kocaman.
Sevgiler...