12 Kasım 2007 Pazartesi

profiterol



merhaba canlarım




ilk günün hatrına gözlerim ve başım ağrıya ağrıya tarif ekliyorum.



kıymetimi bilin geçenlerde kızkardeşim ve kocası ve biricik yeğenim



geldiklerinde yapmıştım bu profiterolü.bizim damat çok beğendi
kızkardeşimde eve gidince bana telefon açıp ''abla ya naptın şimdi sadık benden profiterol isteyip duruyo '' şeklinde çemkirdi.
olgun vakur ve daima ne söyliceğini bilen ablanın cevabı

'' mızıldanma kız kocanmı var derdin var işte yapıcan elin mahkum.''
kızkardeşin profiterol macerası ne durumdadır bilinmiyor ama bizimkinin tarfi aşağıda.

MALZEMELER
1 su bardağı su
1 su bardağı un
100 gr. margarin
3-4 yumurta
1 yemek kaşığı şeker
1 çimdik tuz

İÇ KREMASI
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
vanilya, margarin, antep fıstığı

ÜSTÜ İÇİN
Dr. Oetker çikolata sos
süt antep fıstığı

YAPILIŞI
Su ve margarin bir tencereye alınır şeker ve tuz ilavesiyle kaynatılır. kaynayınca ocağın altı kapatılarak un tahata bir kaşıkla hızlıca kaırştırlarak ilave edilir ve tencere tekrar ocağa alınır.

4-5 dakika daha pişirilir hamur iyice ortada toplanıp tecerenin kenarları tutmaya başlayınca ocak kapatılıp hamur ılınmaya bırakılır.iyice ılınınca yumurtalar teker teker ilave edilir bir yumurta hamurla tamamen bütünleşince diğeri kırılmalıdır. profiterolde en önemli nokta budur.
hamurdan yarım tatlı kaşığı kadar parçalar alınarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir
180 derecede fırının kapağı ilk 20 dakika hiç açılmadan pişirilir.profiterolere bastırdığınızda içine çökmemelidir .
kremayı hazırlamak için süt, un, şekerve nişasta karıştırılarak pişirilir göz göz olunca altı kapatılır ve vanilya, 20 gr. kadar margarinve çekilmiş antep fıstığı muhallebiye



karıştırılır. ortadan kesilmiş profiterollerin içine soğumuş muhallebi doldurularak servis tabağına alınır.üzerine çikolata sos hazırlanarak( ben yarım ölçü kullandım yeterli geldi)



dökülür ve antep fıstığı serpilerek ikram edilir.


























12 yorum:

esra(büyüleyenmutfak) dedi ki...

kuşum hoşgeldin

öncelikle blog taşımamnın hiç kolay yanı yok ya da var da ben bilmiyorum aylarca sessiz sessiz taşıdım ben,
açtım blogcudaki sayfamı resimleriş sayfa sayfa kopyaladım pc ye sonra bloggre yükledim.
yazılarıda oradan kopyalayıp yapıştırdım.
bir an önce başlasan iyi olur ve sallama
senin yazılarını muhabbetini seviyorum

şablon konusunda da yardımcı olabileceğim bişey varsa
mail adresim sayfamda var
yaz oraya
görüşelim
canım öptüm görüşürüz

Esra ve Zerrin dedi ki...

merhaba,

profiterol enfees .. Çok severim. İstanbul'a gidince incide yemeli.. Beceremem diye yapmıyorum... Ama Sizinki nefis görünüyor..

ellerinize sağlık.

sıcacık sevgiler...

http://misss.blogcu.com

Not: blogunuzda sadece blogspot üyeleri yorum yazabiliyor. Belki farkında değilsinizdir diye uyarmak istedim. Bilginize

sekergibi dedi ki...

canlarım sevgili esra ve zerrin,
uyarılarınız ve destekleriniz için çok teşekkür ederim arkadaşlarım
vefanızı yine gösterdiniz
sağolun

Adsız dedi ki...

Mrhabalar canım,
sana kek ve pırasa getirdim afiyetler olsun :))
Ziyaretin için teşekkür ederim yeni blogun hayırlı olsun adıda çok şeker olmuş :)
profitoroller nfis ellerine sağlık örtmeniiiiim...
Sevgiler..

lezzetlilerim dedi ki...

Tülin'cim hoşgeldin canım. Blogcu artık sıkıntı veriyordu ve bakıyorum herkez birer birer buraya geçti. Çokda iyi oldu. Bundan sonra daha sık görüşürüz. Seminerdi tatildi sen bayağı boşlamuştın. Artık nasıl telafi edersin bilmem. Zira yazılarını çok özledik. Pastalara gelince dilim üzerinden fiyatlandırılıyor. İçeriğine ve işçiliğine görede fiyat değşiyor. Segiler canım yine beklerim.

Kitchen Sweet Kitchen dedi ki...

Hoşgeldiniz ve ellerinize sağlık.

Adsız dedi ki...

merhaba Tülincim profiterolü bende çok severek yapıyorum ve yiyorum ellerine sağlık canım.Yorumun için ayrıca teşekkür ederim iyi bir fotoğraf çekmek istiyorsan öncelikle fotoğraf makinan çok önemli ben CANON marka kullanıyorum çok profösyonel değil ama şimdilik beni idare ediyor.Resimleri çekerken ışık çok önemli ışığı iyi ayarlamak ve aydınlık olması gerekli.Fotoğrafları üstten değilde karşıdan yada yandan çekmeye çalış açısını çok iyi ayarlamalısın bu önemli.Tabi söylediğim gibi fotoğraf makinanın özelliklerine göre ayarlarda gerekiyor.umarım yardımcı olabilmişimdir sevgiler.

Adsız dedi ki...

canim yeni sayfan hayirli-ugurlu ve mutlu olsun.Ben de tasinmayi düsünüyorumda,tasinma isi beni korkutuyor.

Ayricana ellerine saglik,sevgiyle kal..

MUTFAKISTAN dedi ki...

hosgeldın blogcuda sorunlar bıtmedı hala ben buradan memnunum sorun yasamadım .profiterol cok guzel olmus ellerine saglik

esra(büyüleyenmutfak) dedi ki...

merhaba,

şekercim nasılsın baş ağrısını nasıl iyi bilirim anlatamam... geçmiş olsun canım

yazıların arasında çok ararlık var

hadi elini çabuk tut baş ağrısı falan dinlemem ben başla faaliyetlere

:):):):)

sevgiler öptüm

Adsız dedi ki...

tülincim hayırlı olsun arkadaşım.aşkolsun ben seni hiç yalnız bırakırmıyım.ama şu sıralar yoğunum.10 kasım,24 kasım derken yoruluyorum.çocukların koro hazırlıkları falan.neyse canım.ellerine sağlık harikasın yine...

Mutfaknotlari dedi ki...

merhaba sayfan hayırlı olsun .