25 Şubat 2008 Pazartesi

iyiki doğdum bennnnnnnnnnnn


canlarım şekerlerim,
geçen salı günü doğum günümdü.bende alelacele bu pastayı yaptım.eşimbir yandan '' alırdık bir pasta yine iş çıkardın kendine'' şeklinde mızıldanıyor. çocuklar diğer yandan bizde hamur hamur yapıcaz iye ağlaşıyor. ben hepsini kulak arkası ederek koşturuyorum. bir yandanda aman daha fazla söylenmeden bitireyim diye panik yapıyorum.
sonuç: pasta bu.......
zaiyat : mutfağın yarısı
böyle telaşla yapılan işten hayır çıkarmı _çıkmadı
hatun beceriksiz, sakar üstüne telaşlı da olunca pasta bitti ama kırıkları temizlemek gecenin geç saatlerine kaldı.
soru:bunları niye yazdım?
cevap: size fikir versin eğer herzaman aynı olan bol eğlenceli, süpriz misafirli, hediyeli falan doğumgünlerinden sıkıldıysanız alın size alternatif kutlama. bu güne kadar yaşadığınız günlerin kıymetini bilmek için süper fırsat
neyse canlarım verelim mi tarifimizi
duyamadım
eveeeeeeeeet geliyor tarif.
MALZEMELER
4 yumurta
4 fincan şeker
5 fincan un
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvıyağ
bir çay kaşığı karbonat.
KREMASI
cremole ve süt
bitter çikolata
ŞEKER HAMURU
1/4 cup su
yarım çorba kaşığı jelatin
1/4 cup mısır şurubu
1 tatlı kaşığı glikoz
1 çay kaşığı margarin
YAPILIŞIyumurtların aklarını ve sarısını ayırıyoruz. akları kar haline gelinceye kadar çırpıyoruz.diğer kapta yumurta sarılarıyla sırasıyla şeker, yoğurt,yağ ve karbonatla birlikte elenmiş unu çırpıyoruz.akları iki defada yavaşça karıştırarak söndürmeden bu karışıma ekliyoruz.180 derecede pişiriyoruz.fazla kızarmış olan kenarlar varsa çıkarıp kekimizi enine 3 eşit parçaya kesiyoruz.her katı hafif ıslatıp arasına bolca krema sürüyoruz.kekin etrafınıda hafifçe kremayla sıvayıp 1 saat kadar dinlendiriyoruz.jelatinimizi yarım cup suda benmari usulü iyice ısıtarak eritiyoruz asla kaynatmıyoruz.içine mısır şurubunu ve gliserini ekleyerek onlarıda ısıtıyoruz derin bir kap içine elenmiş pudra şekerinin bir kısmını alıp ortasını açıyoruz.jelatin, glikoz ve gliserin ekleyip yoğuruyoruz. sert kıvamlı bir hamur olması lazım. şeker hamurumuzun açıp pastamızı kaplıyoruz. kalan şeker hamurlarımızı renklendirerek çiçeklerimizi kalıpla kesiyoruz. sarı ve mavi gıda boyalarını karştırarak elde ettiğimiz yeşil şeker hamurumuzu sarmısak ezzeceğimizin içine alarak sıkıyoruz ve pastamızı süslüyoruz.
NOT. Sarmısak ezeceğini bu iş için almıştım. hiç sarmısakla temas etmedi
.AFİYET OLSUN.
pastacafe nin düzenlediği etkinliğin adı pastakolik miş. çok hoşuma gitti. bu pastayı ona gönderelim.
NOT NOT NOT
ARKADAŞLARIM EŞİM SAĞOLSUN BİLGİSAYARA FORMAT ATTI. NE OLDUYSA BLOGER A GİREMİYORUM . YORUMLARIMI ONAYLAYAMIYORUM. VE SİZE YORUM YAZAMIYORUM.
BÜTÜN SİTELERE ÇOK RAHAT GİRİYORUM. YAZILARINIZI OKUYORUM HATTA SİZLERE YORUM YAZIYORUM AMA GÖNDEREMİYORUM.
C- BOX U OLAN ARKADAŞLARA MESAJ BIRAKIYORUM. DİĞERLERİ KUSURA BAKMASIN
NOLUR. BU YAZIYIDA OKULDAN YAZIYORUM ÖĞLEN EVE GİTMEDİM İŞGAL ETTİM OKULUN PC SİNİ .....
BU SORUNUN ÇÖZÜMÜ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN VARSA LÜTFEN YARDIMCI OLSUN.












19 Şubat 2008 Salı

TENCEREM DOLU BÖREK GELDE BERABER YİYEK



Canlarım şekerlerim:
siz olmasanız ben kime giderim
köylerde kalmışım virane
yemek tarifleri bahane

işte böyle anladığınız üzre sanatla ruhumu doldurdum. sizlere koştum. biliyorsunuz bütün şaheserler acılardan doğar.benimde kızım hasta üzüntüden sanatçı ruhum bedenimi yırtıp arsız dansözler gibi kendini ortalığa saldı. şu anda ona çok ihtiyacım vardı ya.!!!!!!!!!!!!

şekerlerim kızım ateşlendi gece nöbetteydik. şimdi antibiyotiğin etkisiyle biraz daha iyi
bende kendimi attım pc nin başına.
geçenlerde biraz yufkam vardı napim napim diye bütün tepsilerim, borcamlarımı, fırın kaplarımı çıkartım elimde mezuro ölçtüm biçtim.ıh ıhhhhh hiçbirine uyduramadım (tamam itiraf ediyorum ölçmedim cimriliğim tuttu iki yufka için fırın yakmayayım dedim. tutar böyle arada bir türk kadınıyız sonuçta)

sanatçı kişilikle bağdaşmadı cimrilik
bir öyle bir böyle kararsızız şimdilik
siz yapın bu güzel tencere böreğini
isterseniz olur çok güzel bir hediyelik

evet canlarım önce nobele aday şiirlerle ruhumuzu doyurduk.sıra geldi karnımıza verelim
böreğimizin tarifini midemizi şenlendirelim.

PDÇS 15 etkinliğinin evsahibi gül arkadaşımızmış bu tarifimi ona gönderiyorum ve kolaylıklar diliyorum.

NOT : bu böreği eşim çok beğeniyor. bilenler bilir benim kocam çok seçicidir öyle hemen beğenmez.
gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz yani.

TENCERE BÖREĞİ

MALZEMELER
2- 2,5 yufka
100 gr. margarin
1 yumurta
yarım bardak süt
peynir
maydanoz

YAPILIŞI
yufkamızın birini tavamızdan biraz büyük yuvarlak şekilde kesiyoruz.bir parçada tavamızın büyüklüğünde kesiyoruz bunlar böreğimizin alt ve üst kısımları olacak. geri kalan yufkalarımızı
elimizle ufak parçalara ayırıyoruz. derince bir kapta yumurta yağ ve sütümüzü çırpırak harcımızı oluşturuyoruz.
parçaladığız yufkaları harcın içine atıp karıştırıyoruz.
kestiğimiz yufkalardan büyük olanı yağlanmış teflon tavamıza seriyoruz içine harçla ıslatılmış yufkaları yayıyoruz peynirli ve maydanozlu karışımı tam ortaya yayıp diğer harçlı yufkaları yayıyoruz.en üste kestiğimiz küçük parçayı koyup büyük parçanın kenarlarını içe katlıyoruz.
orta ateşte sürekli çevirerek künefe gibi pişiriyoruz. alt pişnce bir kapak yardımıyla tersini çeviriyoruz. bu esnada elimize çok dikkat edelim.yanmayalım.
malzemeler tahminidir tavanızın büyüklüğüne göre ayarlarsınız. çok kalın olmazsa daha iyi pişer.
siz ustalar benden iyi ayarlarsınız. şimdiden ellerinize sağlık vede................

AFİYET OLSUNNNNNNNN
TOPPAK TOPPPAK ET OLSUN.

(Ben tatilde aldığım 2 kiloyu veremiyorum hatta üstüne ekleme durumum bile var.
onun etkisiyle bu sözleri söyledim dikkate almayınızzzzz)

13 Şubat 2008 Çarşamba

tembel sevgililere pasta


canlarım sevgililer gününüz kutlu olsun.
aslında ben bu günü çok önemsemiyorum. biraz dayatma, özenti bir günmüş gibi geliyor ama bu kadar çok insan kutladığına göre vardır bir hikmeti.
malum ben biraz tersimdir hani şu doğum hikayesi.
bu pasta tam bir tembel veya aceleci işi sevgilisine pasta yapmak isteyipte
son dakikaya bırakanlar için ideal.
hadi kıyısından bulaşayım bari bu pasta geçenlerde doğum günü olan benim sevgilime, biricik hayat arkadaşıma gelsin. doğumgününde yapamadık pastayı bu güne kısmetmiş.
bide serapcığıma gelsin. o nedenini biliyor. (istek şarkı gibi oldu)
canlar okula geç kalıyorum hemen tarif verip kaçim.
bu pastayı yapmaya niyetlenirseniz önce markete gidin. çünki herşey hazır.dedik ya tembel işi

MALZEMELER
1 adet pastaban
1 paket kremşanti
dr. oötker dolgu kreması
20 gr. kadar bitter çikolata
süt
muz
YAPILIŞI
pastabanı meyve suyuyla nemlendirin. arasına üzerindeki tarife göre hazırladığınız dolgu kremasını ve muzları yayın. üzerine kremşati sürün . çikolatalarımızı benmari usulü eritip yağlı kağıda dökün ve kürdanla kalp şeklinde çizip biraz sertleşince çıkartın. pastayı süslerken südüğümüz kremşantiyi kaşığın tersiyle pastadan hafifçe kaldırın ve kalpleri yerleştirin

afiyet olsun.

not:fotoğraflar biraz kötü çıktı çeken beceriksiz olunca naparsınız. lulum şekerim tabiki makineyle çekiyorum. başka neyle çekecektim. açtırma ağzımı





şamtatlısı


canlarım sabah okula gitmeden yazıyı yazdım öyle arasında tarifi ekliyorum. Allahım ne kadar çalışkanım, ne kadar becerikliyim!(yılda bir gün tutar böyle) eşim bulunmaz benim!..(evet tembellikte)
ya siz sizi ne kadar kıskanıyorum bilseniz benim gibi bir arkadaşınız var
benimde benim gibi bir arkadaşım olsa napardım bilmiyorum.(kesin kendimi camdan atardım çok şükür ki birinci kattayım)
neyse benim çene düştü yine .
kocam kızıyor pc nin başına oturacağına kalkta yiyecek bişiler getir diye üzülerek (kendi adıma) düşen çene parçalarını topluyorum ve tarife geçiyorum.
çok kolay , az malzemeli, ve harika bir tatlı benim acil durumlarda kurtarıcım.
hele ailecek tutulduğumuz tatlı krizlerinin tek çözümü mutlaka deneyin.
MALZEMELER
5 cup irmik.( 250 ml. büyük bardaklar = cup )
2 cup şeker
2 cup yoğurt
1 paket k. tozU
ŞERBETİ
4 cup şeker
3,5 cup su
limon suyu
YAPILIŞI
Şeker ve suyu tencere alıp biraz kıvamlı bir şerbet hazırlıyoruz. limon suyunu ilave edip soğumaya bırakıyoruz.
geniş bir kapta irmik, şeker ve kabartma tozunu karıştırıyoruz. yoğurduda ilave edip iyice karıştırıyoruz. ilk başta yoğurt az gibi gelebilir ama iyice karıştırın. bu miktar yeterli.yağlanmış fırın tepsisine yayıp elimizi suyla ıslatarak üstünü düzeltelim.dilimleyelim . dililerin ortasına fındık fıstık vb. konulabilir.
180 derecede pişirip soğuk şerbeti dökelim. şerbet hafif ılıkta olabilir.
bu ölçüler büyük kare fırın tepsileri içindir. bir mahalleyi tatlıya doyurur.
siz kişi miktarına göre ölçüleri azaltabilirsiniz.
AFİYET OLSUN...............
Topak topak et olsuın.
bazı arkadaşlar böyle söyleyince kızıyor ama ben söylemesemde olacak zatennnnnnn.
bende oldu banane banane sizde de olsun.
tatile gittim 55.5 kg. döndüm 57.5 kg. nolcak bu memleketin hali...............

12 Şubat 2008 Salı

been geldiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim


Yokluğumda çektiğiniz acılara bir son vermek için burdayım.siz böyle üzülürken daha fazla dinlenmeye gönlüm razı gelmedi.
Sormayın canlarım tatilde bir yoruldum bir yoruldum. bir stres, yani bu kadar olur...
hanginizin ahı tuttu söyleyin bakim. o güzide arkadaşımıza sevgilerimi göndereyim.
canlarım benim tatilde böyle olur işte herkes dinlenir ben ah bir okul açılsada rutin hayatıma dönsem diye gün sayarım. eve dönüncede offfffffffff her gün her dakika aynı işler tatil başlasada monotonluktan kurtulsam diye gün sayarım.
huysuzum galiba biraz (eşim okumasında 11 yıllık kavga galibiyetim bu itirafla yerle bir olur.)
şu anda 32 yaşındayım (pek yakında 33 olucam. günler kaldı. ay yoksa 34 müydü
hay allah niye karıştırıyorum ki)
32 yaşında böyleysem, acaba 62, 63 ,64, 74,84,94, (öhööööööööööö dur artık bir yerde ) yaşlarımda nasıl olurum?
beni huzurevleride kabul etmez. acıyorum çocuklarıma hele gelinime hele gelinime canım benim bak şimdiden kanım ısındı.
huzurevi deyince aklıma yaşanmış bir olay geldi anlatayımda gülelim.
bizim öğretmen arkadaşlardan biri( sevim hanım diyelim) 2 oğlu var.
öğretmenler odasında arkadaşlar takılıyorlar.
----sevim hanım bi kızın da olsunda yaşlanınca sana bakar.,
sevim hanım eşi kemal beyle birlikte yazın trabzonu gezmiştir. ve yeşillikler içindeki trabzon huzurevine bayılmıştır.
hiç düşünmeden cevap verir.
----aman çocuklar ne bakacak ay.. trabzon genelevi çok güzel alırım kemali giderim orada günümü gün ederim.
kadınlı erkekli yaklaşık 20 kişinin olduğu öğretmenler odası buz keser . herkes şaşkın bir şekilde bakakalır.
aralarından biri :
ne söylüyorsun sevim hanım deyince. sevim hanım yaptığı hatayı anlar ve düzeltir. arkasından gelsin kahkahalar.
neyse canlarım zamanım yok. yukardaki şamtatlısının tarifini en yakın zamanda veriyorum.
baayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy

22 Ocak 2008 Salı

beni özleyin anacımmmmmm






canlarım şekerlerim tatile gidiyorum cumadan itibaren tamı tamına 15 gün yokum.artık yokluğuma nasıl dayanırsınız?

diyazem mi alırsınız,

yoksa arka arkaya uyku ilacı alıp 15 gün uyuyan prenses mi olursunuz bilemicem artık dayanacaksınız.kader deyip bağrınıza taş basın arkadaşlarım. bilin ki ben sizlerle varolmuşum beni yaşatan sizlersiniz.( yazar burada yarı beline kadar eğilip selam veriyor.)

şaka bir yana arkadaşlarım sizleri çok özlicem ben yokum diye basıp geçmeyin iki yorum tuşlayı verin ki gelince amanin beni de seven varmış demek dünyada hala bir kaç süpper iyi insan kalmış deyip mutluluk gözyaşları döktüreyim.
( yazar dilenci olsa köşe olurdu valla yıllarca benim hiçbir mesleğe yetneğim yok diye kara kara düşündü bakınız onun da yetenekli olduğu saygın bir meslek grubu varmış.)

giderayak tatlı yiyelim dedim (böyle bodoslama değiştirdik konuyu ama --------bende bilgisala oyniiiicaaaaamm.. diye eteğimi çekiştiren bir cadı var)

PDÇS etkinliğinin evsahibi olan hobievigardenya arkadaşımız zahmet edip beni de etkinliğe davet etmiş. kırarmıyım canım benim seni kıracağıma kafamı kırarım hemen katılıyorum. ve pastamın adınıda karga gibi stoklamayı çok sevdiğim ve lzım olunca dolapta hazır bulunca mutluluktan gevşek gevşek güldüğüm için aşağıdaki gibi ilan ediyorum.
STOKÇUNUN GERİ DÖNÜŞÜ
MALZEMELER
1 1/2 bardak sıvı yağ
2 1/2 bardak yoğurt
3 4 yumurta
4 5 fincan un
5 4 fincan şeker
6 vişne reçeli
bu pastanın keki kümbet pastanın kekinden içine sadece yarım bardak sıvı yağ ekledim. piştikten sonra aynı şekilde vişne reçeli sürerek rulo yapıp dolaba kaldırdım ikram edeceğim zamanda dilimleyerek iki dilimin arasına ve üzerine pasta kreması sürerek renkli şekerlerle süsledim. çok lezzetli oldu hemde ani gelen misafirler için harika bir kurtarıcı mutlaka deneyin.
ayrıntılara buradan bakabilirsiniz.

afiyet olsun.
NOT: bu arada kızda iyiki rahat vermedi yani yoksa cumaya kadar aralıksız yazacaktım herhalde .sizden ayrılmak zor geldi.







20 Ocak 2008 Pazar

yapma yaparım; yapma yaparım hemde harika olur









ben harika yaparım arkadaşlar yapmayı... gerçi daha bi defa yaptım ama bundan sonra da güzel yapıcam hissediyorum.(psişik can)
yapma da ne ola ki?m diyeniniz çoktur heeeemmmmen alo cevap hattı devreye giriyor ve diyor ki :
ORUK ne çağrıştırdı (gizemli can iş başında)çağırıyoruz cevap hattını:
şekerler oruk içli köftenin içsiz şekilde tapışlanarak(siz şimdi tapışlama yıda anlamazsınız)ahhhhhh ah hhhhhhhh ben olmasam ne yapacaksınız. kültür dünyanızı floresan ampul misali kim aydınlatacak(ukala can)

herşey karıştı baştan başlayalım

ORUK: içli köftenin hamurunun elle yassı şekil verilerek (kıyma koymadan) kızartılmış hali.

YAPMA: bulgurun ve baharatların kıymayla karıştırılıp
oruk şekli verilerek mangalda veya teflonda pişirilmişi.

TAPPIŞ: herhangi bir nesnenin avuç içinde hafifçe vurarak yassıltılması..

meydan larousse gibi kadınım allah canımı almasın.

gelelim yapmanın yapılışına ama önce malzemeler.malzemeler göz kararı olup sizin için tahmini ölçülere çevrilmiştir

MALZEMELER
2 su bardağı simit(ince bulgur ) veya köftelik bulgur
1 su bardağı kadar kıyma
tuz, karabibier, kimyon,kuru nane, reyhan

YAPILIŞI
Bulgur sıcak suyla ıslatılır.baharatlar ve kıyma eklenerek şöyle bir karıştırılır. varsa kıyma makinasında yoksa robotta iki defa çekin. avuçlarınızı suyla hafif ıslatarak şekil verin hafif yağlanmış tavada pişirin.
harika bir köfteniz oldu . AFİYET OLSUN.

NOT:yanında yayla çorbası yaptım laf aramızda onu da harika yaparım.Tarifini isteyen olursa zevkle veririm.

2 nolu NOT:bu aralar sizi biraz ihmal ettim biliyorum ama örgüye merak sardım gece yarılarına kadar deli gibi bere fular örüyorum.onlarıda yayınlicam. hatta niye bekliyorum ki şimdi yayınlıyorum.







bu hediye ördüğüm atkı çok şık oldu.







bunlarda öğrencilerime ördüğüm bereler eşim dalga geçiyor.


okuldaki 26 kızın 2 si bitti kaldı 24 kız ha gayret diyor.

.

buda pembe bere ve boyunluğumuz.




































































t
































.
































.

12 Ocak 2008 Cumartesi

meyveli tart


sevgili arkadaşlarım,
yaşadığımız üzücü olaydan dolayı bana verdiğiniz destek için hepinize çok teşekkür ediyorum. ben sekergibi de daha çok hayatı ''ti '' ye alan yazılar yazmaktan hoşlanıyorum. ama yaşadığım acı o kadar büyüktü ki
yazmadan edemedim.
bir yandanda düşünüyorum ölümleri hayatın doğal akışında olması gereken normal bir olay olarak düşünürdüm eskiden üzülürdüm tabi ama yinede kabullenirdim. şimdi gerçek olduğunu anlamam baya uzun sürüyor. galiba yaşlanıyorum.
mustafam geldi dün okula sarıldık ,öpüştük, ağlaştık, gülüştük, annesinin
şehit olduğunu söylemiş yengesi, çocuğum anladımı bilmiyorum ama bununla avunuyor. durgundu biraz sınıfımın en yaramazı uslu uslu oturdu. çok dokundu bu bana. ama tenefüse çıkınca koştu yine arkadaşlarıyla oynadı. çocuk işte zaman geçtikçe daha çok anlicak annesinin eksikliğini. ben en çok o zamanları için üzülüyorum. ortaokula başladığında, askere giderken, evlendiğinde ve evladını kucağına aldığında yanında olmicak anneciği. yada olacak ama o göremicek.
neyse şekerler yine battık duygu denizinin diplerine ben eskiden bu kadar kolay ağlamazdım. çok hızlı yaşlanıyorum ahhhhhhhhh hayat sen nelere kadirsin.kadınların ağlamasını ayıp sayan ben sulu zırtlak biri oldum.
pek utanmıyorum şimdi gözyaşlarım görünürken.
meyveli tartımızı tarif edelim yiyelim neşelenelim. mutluluk hormonumuz tavan yapsın kilomuza kilo ekleyelim.
MALZEMELER
2 bardak un
125 gr. tereyağ
3kaşık soğuk su
3 kaşık toz şeker
bir tutam tuz.
dr. oetker pasta kreması
mandalina,vişne, muz ,kivi
jöle
YAPILIŞI
öncelikle yağımızı küp küp bıçakla kesiyoruz bütün malzemeleri robotta karıştırarak yoğuruyoruz soğuk suyu ekliyoruz eğer karışmazsa elimizle yoğurabiliriz ama yağların erimeden kalması tartımızın kıvamı için çok önemli o yüzden fazla yoğurmamalıyız. el ısımız tatr hamurumuzu olumsuz etkileyebilir. olabildiğince karıştırarak hazırlamalıyız.
hamurumuz hazır olduktan sonra kalıbımıza serip fazla kenarları kesiyoruz .ben hamuru normal tartlardan daha ince açtım. daha kıtır bir
tartım oldu. çatalla birkaç yerden deldikten sonra tam garanti olsun kabarmasın diye tartın üstüne yağlı kağıt koydum. kağıdın içinide nohutla doldurdum.piştikten ve ılındıktan sonra kremayı hazırlayıp yaydım. üzerinide meyvelerle süsledim. en üstede bir miktar jöle erittim
meyveler kararmasın diye gerçi ben muz kararmasın diye jöleyi hazırlamıştım ama muz koymayı unuttum.
neyse mazur görürsünüz artık.
AFİYET OLSUN TOPAK TOPAK ET OLSUN
MU ACABA.


8 Ocak 2008 Salı

hiçç keyfim yok

hiç keyfim yok arkadaşlar eklenecek tariflerim var.
ama benim halim yok. çok üzgünüm bide volkan konak cerrahpaşayı söylüyor şimdi boğuluyorum.
sizinle paylaşırsam belki azalır diye yazıyorum.
bir velimi kaybettim bugün çok sevdiğim bir velimi, küçücük çocukları olan velimi arkasında biri 3 günlük 5 çocuk bırakan velimi, sürekli beni evine davet eden ama benim hep isteyipte tembelliğimden bir türlü evine gitmediğim velimi.
doğumda iç kanama geçirdi hastyane personelinin farketmemesi sonucunda kalbi durdu beyine oksijen gitmedivs.
olanların artık bir önemi yok.
önemli olan şu anda ortada kalan çocuklar .
nolur onlara dua edin.
annelerinede tabi.
ben söylicek bişey bulamıyorum artık allah sizi sevdiklerinize bağışlasın.

ve sevdiklerinizin kıymetini bilin.

2 Ocak 2008 Çarşamba

kümbet pasta


yılbaşı gecesi annemi doğum günüydü.( bu konuda şanslımı şanssızmı bilemiyorum yılbaşı telaşında kaynıyor doğumgünü ) eeeeeeeee eşimin annesine pasta yaptım kendi anneme yapmasam olmaz. bizde ayrım yok. gördüğünüz gibi hem hayırlı gelinim hem hayırlı evlat.
annem öyle çok kremalı şeker hamurlu pastalardan hoşlanmaz. o tam bir sağlıklı yaşam gurusudur.
hemde kilosuna dikkat eder. o yüzden ona böyle bir pastanın daha uygun olacağını düşündüm.
pastanın fikri zinnurdan tarif benden .ilk gördüğüm günden beri yapmak istediğim bir pastaydı bu
görüntüsü beni çok etkilemişti.ama açıkçası pek cesaret edememiştim. deneyince çok kolay olduğunu gördüm mutlaka deneyin derim.bide zinnurun aksine bana çok pratik geldi bayılırım bişeylerin yarısını önceden hazırlayıp acil durumda hemen kullanmaya galiba bu pastanın keki de benim deepfreze den hiç eksik olmayacak. çok lezzetliydi hele vişnenin o ekşi tadı çok yakışmıştı.

MALZEMELER

  1. 4 Yumurta
  2. 5 fincan un
  3. 4 fincan şeker
  4. 1/2 bardak yoğurt
  5. vanilya
  6. vişne reçeli
  7. dr.oetker dolgu kreması

YAPILIŞI

Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırıyoruz. aklarını kar haline gelene kadar çırpıyoruz. sarısıyla şekeri çırpıp vanilyayı ve unu ekliyoruz.akları fazla söndürmeden iki defada alttan üste doğru havalandırarak karıştırıyoruz.yağlı kağıt serili tepsiye yayıyoruz 180 derecede pişiriyoruz.

kekimizi pişirdikten sonra ılıkken rulo yapıp soğumaya bırakıyoruz. 4 kaşık kadar vişne reçelini rondoda çekip püre haline getiriyoruz kekin içine yayarak sıkı bir rulo yapıyoruz. streç filmle sarıp dondurucuda en az bir gün bekletiyoruz . bir aya kadar bekleyebiliyormuş bende üç gün bekledi.

pastayı kullanacağımız zaman bir kümbet kalıbı veya kaseyi tekrar filmle içini düşüyoruz. kekin düzgün olmayan uçları varsa onları ayırıp dilimliyoruz. kalıbımızın içine dilimler yan yana en az boşluk oluşturacak şekilde diziyoruz. içine dolgu kremasını döküp üstü tekrar kekle kaparıyoruz bu şekilde buz dolabında bir kaç saat beklettikten sonra pasta tabağına dikkatlice ters çeviriyoruz. parlak görünmesi için üstüne kaysı reçeli suyundan sürülebilir ama ben unuttum.

en kısa zamanda bu pastadan tekrar yapacağımve yapım aşamalarını fotoğraflicam.




afiyet olsun.