
25 Şubat 2008 Pazartesi
iyiki doğdum bennnnnnnnnnnn

19 Şubat 2008 Salı
TENCEREM DOLU BÖREK GELDE BERABER YİYEK

Canlarım şekerlerim:
siz olmasanız ben kime giderim
köylerde kalmışım virane
yemek tarifleri bahane
işte böyle anladığınız üzre sanatla ruhumu doldurdum. sizlere koştum. biliyorsunuz bütün şaheserler acılardan doğar.benimde kızım hasta üzüntüden sanatçı ruhum bedenimi yırtıp arsız dansözler gibi kendini ortalığa saldı. şu anda ona çok ihtiyacım vardı ya.!!!!!!!!!!!!
şekerlerim kızım ateşlendi gece nöbetteydik. şimdi antibiyotiğin etkisiyle biraz daha iyi
bende kendimi attım pc nin başına.
geçenlerde biraz yufkam vardı napim napim diye bütün tepsilerim, borcamlarımı, fırın kaplarımı çıkartım elimde mezuro ölçtüm biçtim.ıh ıhhhhh hiçbirine uyduramadım (tamam itiraf ediyorum ölçmedim cimriliğim tuttu iki yufka için fırın yakmayayım dedim. tutar böyle arada bir türk kadınıyız sonuçta)
sanatçı kişilikle bağdaşmadı cimrilik
bir öyle bir böyle kararsızız şimdilik
siz yapın bu güzel tencere böreğini
isterseniz olur çok güzel bir hediyelik
evet canlarım önce nobele aday şiirlerle ruhumuzu doyurduk.sıra geldi karnımıza verelim
böreğimizin tarifini midemizi şenlendirelim.
PDÇS 15 etkinliğinin evsahibi gül arkadaşımızmış bu tarifimi ona gönderiyorum ve kolaylıklar diliyorum.
NOT : bu böreği eşim çok beğeniyor. bilenler bilir benim kocam çok seçicidir öyle hemen beğenmez.
gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz yani.
TENCERE BÖREĞİ
MALZEMELER
2- 2,5 yufka
100 gr. margarin
1 yumurta
yarım bardak süt
peynir
maydanoz
YAPILIŞI
yufkamızın birini tavamızdan biraz büyük yuvarlak şekilde kesiyoruz.bir parçada tavamızın büyüklüğünde kesiyoruz bunlar böreğimizin alt ve üst kısımları olacak. geri kalan yufkalarımızı
elimizle ufak parçalara ayırıyoruz. derince bir kapta yumurta yağ ve sütümüzü çırpırak harcımızı oluşturuyoruz.
parçaladığız yufkaları harcın içine atıp karıştırıyoruz.
kestiğimiz yufkalardan büyük olanı yağlanmış teflon tavamıza seriyoruz içine harçla ıslatılmış yufkaları yayıyoruz peynirli ve maydanozlu karışımı tam ortaya yayıp diğer harçlı yufkaları yayıyoruz.en üste kestiğimiz küçük parçayı koyup büyük parçanın kenarlarını içe katlıyoruz.
orta ateşte sürekli çevirerek künefe gibi pişiriyoruz. alt pişnce bir kapak yardımıyla tersini çeviriyoruz. bu esnada elimize çok dikkat edelim.yanmayalım.
malzemeler tahminidir tavanızın büyüklüğüne göre ayarlarsınız. çok kalın olmazsa daha iyi pişer.
siz ustalar benden iyi ayarlarsınız. şimdiden ellerinize sağlık vede................
AFİYET OLSUNNNNNNNN
TOPPAK TOPPPAK ET OLSUN.
(Ben tatilde aldığım 2 kiloyu veremiyorum hatta üstüne ekleme durumum bile var.
onun etkisiyle bu sözleri söyledim dikkate almayınızzzzz)
13 Şubat 2008 Çarşamba
tembel sevgililere pasta

canlarım sevgililer gününüz kutlu olsun.
aslında ben bu günü çok önemsemiyorum. biraz dayatma, özenti bir günmüş gibi geliyor ama bu kadar çok insan kutladığına göre vardır bir hikmeti.
malum ben biraz tersimdir hani şu doğum hikayesi.
bu pasta tam bir tembel veya aceleci işi sevgilisine pasta yapmak isteyipte
son dakikaya bırakanlar için ideal.
hadi kıyısından bulaşayım bari bu pasta geçenlerde doğum günü olan benim sevgilime, biricik hayat arkadaşıma gelsin. doğumgününde yapamadık pastayı bu güne kısmetmiş.
bide serapcığıma gelsin. o nedenini biliyor. (istek şarkı gibi oldu)
canlar okula geç kalıyorum hemen tarif verip kaçim.
bu pastayı yapmaya niyetlenirseniz önce markete gidin. çünki herşey hazır.dedik ya tembel işi
MALZEMELER
1 adet pastaban
1 paket kremşanti
dr. oötker dolgu kreması
20 gr. kadar bitter çikolata
süt
muz
YAPILIŞI
pastabanı meyve suyuyla nemlendirin. arasına üzerindeki tarife göre hazırladığınız dolgu kremasını ve muzları yayın. üzerine kremşati sürün . çikolatalarımızı benmari usulü eritip yağlı kağıda dökün ve kürdanla kalp şeklinde çizip biraz sertleşince çıkartın. pastayı süslerken südüğümüz kremşantiyi kaşığın tersiyle pastadan hafifçe kaldırın ve kalpleri yerleştirin
afiyet olsun.
not:fotoğraflar biraz kötü çıktı çeken beceriksiz olunca naparsınız. lulum şekerim tabiki makineyle çekiyorum. başka neyle çekecektim. açtırma ağzımı
şamtatlısı

12 Şubat 2008 Salı
been geldiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim

Yokluğumda çektiğiniz acılara bir son vermek için burdayım.siz böyle üzülürken daha fazla dinlenmeye gönlüm razı gelmedi.
Sormayın canlarım tatilde bir yoruldum bir yoruldum. bir stres, yani bu kadar olur...
hanginizin ahı tuttu söyleyin bakim. o güzide arkadaşımıza sevgilerimi göndereyim.
canlarım benim tatilde böyle olur işte herkes dinlenir ben ah bir okul açılsada rutin hayatıma dönsem diye gün sayarım. eve dönüncede offfffffffff her gün her dakika aynı işler tatil başlasada monotonluktan kurtulsam diye gün sayarım.
huysuzum galiba biraz (eşim okumasında 11 yıllık kavga galibiyetim bu itirafla yerle bir olur.)
şu anda 32 yaşındayım (pek yakında 33 olucam. günler kaldı. ay yoksa 34 müydü
hay allah niye karıştırıyorum ki)
32 yaşında böyleysem, acaba 62, 63 ,64, 74,84,94, (öhööööööööööö dur artık bir yerde ) yaşlarımda nasıl olurum?
beni huzurevleride kabul etmez. acıyorum çocuklarıma hele gelinime hele gelinime canım benim bak şimdiden kanım ısındı.
huzurevi deyince aklıma yaşanmış bir olay geldi anlatayımda gülelim.
bizim öğretmen arkadaşlardan biri( sevim hanım diyelim) 2 oğlu var.
öğretmenler odasında arkadaşlar takılıyorlar.
----sevim hanım bi kızın da olsunda yaşlanınca sana bakar.,
sevim hanım eşi kemal beyle birlikte yazın trabzonu gezmiştir. ve yeşillikler içindeki trabzon huzurevine bayılmıştır.
hiç düşünmeden cevap verir.
----aman çocuklar ne bakacak ay.. trabzon genelevi çok güzel alırım kemali giderim orada günümü gün ederim.
kadınlı erkekli yaklaşık 20 kişinin olduğu öğretmenler odası buz keser . herkes şaşkın bir şekilde bakakalır.
aralarından biri :
ne söylüyorsun sevim hanım deyince. sevim hanım yaptığı hatayı anlar ve düzeltir. arkasından gelsin kahkahalar.
neyse canlarım zamanım yok. yukardaki şamtatlısının tarifini en yakın zamanda veriyorum.
baayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
22 Ocak 2008 Salı
beni özleyin anacımmmmmm


20 Ocak 2008 Pazar
yapma yaparım; yapma yaparım hemde harika olur
ben harika yaparım arkadaşlar yapmayı... gerçi daha bi defa yaptım ama bundan sonra da güzel yapıcam hissediyorum.(psişik can)
herşey karıştı baştan başlayalım
ORUK: içli köftenin hamurunun elle yassı şekil verilerek (kıyma koymadan) kızartılmış hali.
YAPMA: bulgurun ve baharatların kıymayla karıştırılıp
TAPPIŞ: herhangi bir nesnenin avuç içinde hafifçe vurarak yassıltılması..
meydan larousse gibi kadınım allah canımı almasın.
gelelim yapmanın yapılışına ama önce malzemeler.malzemeler göz kararı olup sizin için tahmini ölçülere çevrilmiştir
MALZEMELER
YAPILIŞI
NOT:yanında yayla çorbası yaptım laf aramızda onu da harika yaparım.Tarifini isteyen olursa zevkle veririm.
2 nolu NOT:bu aralar sizi biraz ihmal ettim biliyorum ama örgüye merak sardım gece yarılarına kadar deli gibi bere fular örüyorum.onlarıda yayınlicam. hatta niye bekliyorum ki şimdi yayınlıyorum.
t
.
.
12 Ocak 2008 Cumartesi
meyveli tart

8 Ocak 2008 Salı
hiçç keyfim yok
ama benim halim yok. çok üzgünüm bide volkan konak cerrahpaşayı söylüyor şimdi boğuluyorum.
sizinle paylaşırsam belki azalır diye yazıyorum.
bir velimi kaybettim bugün çok sevdiğim bir velimi, küçücük çocukları olan velimi arkasında biri 3 günlük 5 çocuk bırakan velimi, sürekli beni evine davet eden ama benim hep isteyipte tembelliğimden bir türlü evine gitmediğim velimi.
doğumda iç kanama geçirdi hastyane personelinin farketmemesi sonucunda kalbi durdu beyine oksijen gitmedivs.
olanların artık bir önemi yok.
önemli olan şu anda ortada kalan çocuklar .
nolur onlara dua edin.
annelerinede tabi.
ben söylicek bişey bulamıyorum artık allah sizi sevdiklerinize bağışlasın.
ve sevdiklerinizin kıymetini bilin.
2 Ocak 2008 Çarşamba
kümbet pasta

yılbaşı gecesi annemi doğum günüydü.( bu konuda şanslımı şanssızmı bilemiyorum yılbaşı telaşında kaynıyor doğumgünü ) eeeeeeeee eşimin annesine pasta yaptım kendi anneme yapmasam olmaz. bizde ayrım yok. gördüğünüz gibi hem hayırlı gelinim hem hayırlı evlat.
annem öyle çok kremalı şeker hamurlu pastalardan hoşlanmaz. o tam bir sağlıklı yaşam gurusudur.
hemde kilosuna dikkat eder. o yüzden ona böyle bir pastanın daha uygun olacağını düşündüm.
pastanın fikri zinnurdan tarif benden .ilk gördüğüm günden beri yapmak istediğim bir pastaydı bu
görüntüsü beni çok etkilemişti.ama açıkçası pek cesaret edememiştim. deneyince çok kolay olduğunu gördüm mutlaka deneyin derim.bide zinnurun aksine bana çok pratik geldi bayılırım bişeylerin yarısını önceden hazırlayıp acil durumda hemen kullanmaya galiba bu pastanın keki de benim deepfreze den hiç eksik olmayacak. çok lezzetliydi hele vişnenin o ekşi tadı çok yakışmıştı.
MALZEMELER
- 4 Yumurta
- 5 fincan un
- 4 fincan şeker
- 1/2 bardak yoğurt
- vanilya
- vişne reçeli
- dr.oetker dolgu kreması
YAPILIŞI
Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırıyoruz. aklarını kar haline gelene kadar çırpıyoruz. sarısıyla şekeri çırpıp vanilyayı ve unu ekliyoruz.akları fazla söndürmeden iki defada alttan üste doğru havalandırarak karıştırıyoruz.yağlı kağıt serili tepsiye yayıyoruz 180 derecede pişiriyoruz.
kekimizi pişirdikten sonra ılıkken rulo yapıp soğumaya bırakıyoruz. 4 kaşık kadar vişne reçelini rondoda çekip püre haline getiriyoruz kekin içine yayarak sıkı bir rulo yapıyoruz. streç filmle sarıp dondurucuda en az bir gün bekletiyoruz . bir aya kadar bekleyebiliyormuş bende üç gün bekledi.
pastayı kullanacağımız zaman bir kümbet kalıbı veya kaseyi tekrar filmle içini düşüyoruz. kekin düzgün olmayan uçları varsa onları ayırıp dilimliyoruz. kalıbımızın içine dilimler yan yana en az boşluk oluşturacak şekilde diziyoruz. içine dolgu kremasını döküp üstü tekrar kekle kaparıyoruz bu şekilde buz dolabında bir kaç saat beklettikten sonra pasta tabağına dikkatlice ters çeviriyoruz. parlak görünmesi için üstüne kaysı reçeli suyundan sürülebilir ama ben unuttum.
en kısa zamanda bu pastadan tekrar yapacağımve yapım aşamalarını fotoğraflicam.

afiyet olsun.